Tuina massage

Tuina therapeutische massage

products-4

Tuina therapeutische massage
Tuina is een massagevorm die is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeswijze (TCM).
In tcm beschouwt men het menselijk lichaam als een netwerk van energiebanen (meridianen). Dat netwerk bevat en vervoert de levensenergie (Qi) door het lichaam en verbindt de buitenkant van het lichaam met de binnenkant, de organen.
 Doordat de meridianen aan de oppervlakte liggen kan, door massage van de daarop aanwezige energiepunten, de conditie van de inwendige organen worden beïnvloed. Natuurlijk kunnen zo ook klachten worden behandeld die direct met het lichaamsoppervlak te maken hebben. Een klacht wordt dus niet enkel ter plaatse aangepakt maar kan ook via energiepunten elders in het lichaam beïnvloed worden. Zo onderscheidt Tuina zich van de meeste andere massages.
Technieken die worden gebruikt zijn strijkbewegingen, drukken, kneden, draaiende bewegingen en lichte manipulaties. De therapeut gebruikt zowel haar/zijn vingers, handpalmen, kneukels en ellebogen.
Tuina heeft een goede invloed op het zenuwstelsel, zodat de levensenergie door het lichaam stroomt zoals het hoort. Op die manier kan pijn worden bestreden en kan ervoor worden gezorgd dat het bewegingsapparaat normaal functioneert. Tuina verbetert de weerstand van het lichaam, verdrijft gifstoffen én wordt ook preventief gebruikt.
Tuina is geschikt voor klachten die samenhangen met spier- en skeletproblemen en klachten die samenhangen met chronische stress, waaronder spijsverteringsklachten, ademproblemen, hoofdpijn.

Tuina is een diep inwerkende massage die stevig of zacht kan zijn met het oog op verbetering van klachten of voor een preventief onderhoud voor het lichaam.